kunstwerk1

Kunstwerk

Ons Dorpshuis heeft een nieuw kunstwerk ontvangen. Cees Verhaaf is de maker van deze mooie plaat van het station hier in Kesteren.
Het hangt nu op een prominente plaats bij ons in de gang, waar iedereen het kan komen bewonderen.
Het geheel is gemaakt van ministeck. Dat zijn echt een heleboel steentjes, zo ongeveer 11000 stuks.

Het maken duurde zo'n 40 uren in 3 maanden tijd.
Cees is al eerder actief voor ons bezig geweest; in de barruimte hangen grote fotocollages met allemaal oude dorpsfoto's van ons mooie dorp.

Loop gerust eens binnen om dit te bewonderen.

Wij zijn trots en blij dat Cees dit werk aan ons uitleent.

Een aanwinst voor ons en onze dorpsgenoten.

krant 12 08 2021

'𝗢𝗻𝘀 𝗗𝗼𝗿𝗽𝘀𝗵𝘂𝗶𝘀' 𝗞𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻
𝗴𝗮𝗮𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺
𝗗𝗲 𝗮𝗳𝗴𝗲𝗹𝗼𝗽𝗲𝗻 𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗱𝗲 𝗶𝘀 𝗲𝗿 𝗵𝗮𝗿𝗱 𝗴𝗲𝘄𝗲𝗿𝗸𝘁 𝗮𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗵𝗼𝘂𝗱 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗗𝗼𝗿𝗽𝘀𝗵𝘂𝗶𝘀 𝗶𝗻 𝗞𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻. 𝗛𝗲𝘁 𝗱𝗮𝗸 𝗶𝘀 𝘃𝗲𝗿𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗱 𝗲𝗻 𝗲𝗿 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗱𝗲 𝘇𝗼𝗻𝗻𝗲𝗽𝗮𝗻𝗲𝗹𝗲𝗻 𝗴𝗲𝗽𝗹𝗮𝗮𝘁𝘀𝘁. 𝗢𝗼𝗸 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗲𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝗮𝗶𝗿𝗰𝗼𝘀𝘆𝘀𝘁𝗲𝗲𝗺 𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 CV-𝗞𝗲𝘁𝗲𝗹 𝗴𝗲𝗶̈𝗻𝘀𝘁𝗮𝗹𝗹𝗲𝗲𝗿𝗱. 𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗹𝗶𝗰𝗵𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗮𝗮𝗻𝘀𝗰𝗵𝗮𝗳 𝘃𝗮𝗻 𝘁𝘄𝗲𝗲𝗵𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗱𝘁𝘄𝗶𝗻𝘁𝗶𝗴 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝘀𝘁𝗼𝗲𝗹𝗲𝗻 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗹𝗲𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁𝗶𝗲.
𝗞𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻 -Het Groene Kruis Kesteren Lede en Oudewaard en de gemeente Neder Betuwe hebben voor een groot deel de vernieuwingswerkzaamheden gefinancierd, ook het Dorpshuis zelf heeft in de buidel getast. Voorzitter Roely Scholtus is uitermate tevreden over het resultaat: “nu kunnen we weer jaren verder en we dragen hiermee ook een steentje bij aan de verduurzaming van de samenleving”.
Ons Dorpshuis is inmiddels een bekend fenomeen in Kesteren. Al vroeg in de jaren ’60 van de vorige eeuw werd een buurthuis opgericht met als doel om gezamenlijke activiteiten voor vooral ouderen te organiseren. De Stichting Jantje Beton en ook papierinzamelingsacties maakten destijds een en ander financieel mogelijk.
Er is van alles te doen, zo speelt de biljartclub er hun wedstrijden, er wordt koersbal gespeeld, de afslankclub is er gehuisvest en nog veel meer, informatie hierover op de website van het Dorpshuis. Inmiddels wordt er ook bloed geprikt. Scholtus: “de huisarts heeft daar onvoldoende ruimte voor en wij kunnen die wel voor drie dagen per week leveren”.
𝗩𝗿𝗶𝗷𝘄𝗶𝗹𝗹𝗶𝗴𝗲𝗿𝘀
Veertien vrijwilligers, waarvan zes in het bestuur, zorgen dat alles op rolletjes loopt. Roely Scholtus: “Maar het is best spannend om de planning van diensten rond te krijgen met de toename van activiteiten, dus we zijn op zoek naar uitbreiding van ons team. Het is een leuke ploeg en de samenwerking is prima. Als er nog mensen, die een beetje vrije tijd over hebben, zijn ze van harte welkom”.
Voor aanmelding of meer informatie, zie de website: www.dorpshuiskesteren.nl.
𝙁𝙊𝙏𝙊𝘽𝙄𝙅𝙎𝘾𝙃𝙍𝙄𝙁𝙏: 𝘽𝙚𝙨𝙩𝙪𝙪𝙧 𝙚𝙣 𝙫𝙧𝙞𝙟𝙬𝙞𝙡𝙡𝙞𝙜𝙚𝙧𝙨 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙩𝙧𝙤𝙩𝙨 𝙚𝙣 𝙗𝙡𝙞𝙟 𝙢𝙚𝙩 𝙝𝙚𝙩 𝙜𝙚𝙧𝙚𝙣𝙤𝙫𝙚𝙚𝙧𝙙𝙚 𝙥𝙖𝙣𝙙 𝙫𝙖𝙣 𝙊𝙣𝙨 𝘿𝙤𝙧𝙥𝙨𝙝𝙪𝙞𝙨 𝙞𝙣 𝙆𝙚𝙨𝙩𝙚𝙧𝙚𝙣. (𝙛𝙤𝙩𝙤: 𝙅𝙖𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚𝙣 𝘽𝙧𝙞𝙣𝙠)

20170526 135238

 

Heb je wel eens aan de andere kant van de bar willen staan?

Vind je het leuk om bezoekers van drankjes en hapjes te voorzien?

Ga je graag met mensen om en vind je het leuk nieuwe mensen leren kennen?

Heb je ± 3 uurtjes per week zin om met een enthousiast team samen te werken?

Wil je gratis een IVA certificaat toevoegen aan jou CV?

Ben je minimaal 18 jaar of ouder?

 

Meld je dan nu aan!

Voor meer informatie kan je bellen met Ditje Vossen tel: 06-52236150

 

index

Krant

Donderdag 1 augustus werd de schaar gezet in een geschreven wand die de samenwerking tussen de openbare bibliotheek en Ons Dorpshuis in Kesteren symboliseert. De aanleiding hiervoor was de renovatie van het dorpshuis waarbij het hele gebouw een moderne uitstraling heeft gekregen. Blikvangers zijn de schitterende nieuwe vloeren waar men al jaren voor heeft gespaard.

3

 

In "Ons Dorpshuis" staat een weggeefkast, meteen aan de linkerkant in de hal. Iedereen mag er spullen inzetten of uithalen. "Ons Dorpshuis" is door de week heel vaak open, want er is altijd wel wat te doen. Als er geen vereniging of bibliotheek-opening is, zijn er ook vaak mensen aan het klussen. Loop gewoon af en toe binnen om te zien wat er nu weer in ligt. Want hoe meer mensen er komen, hoe meer de inhoud veranderd. 

Lees meer

Wij zijn zaterdag 9 april weer gestart met de bingo.

bingo

 

Elke 2e zaterdag van de maand is er in "Ons Dorphuis" een grote bingo.

Er zijn alleen geldprijzen te winnen. De hoofdprijs is € 300

De zaal gaat om 19:00 open. De bingo begint om 20.00uur 

Het radio interview, dat gedaan is op 10-05-2019, kunt u hieronder beluisteren.